Geloof het of niet, deze ovenschotel staat hoog op mijn favorietenlijst. Eerlijkheidshalve moet ik erbij zeggen dat het ook een favoriet is omdat ovenschotels nu eenmaal altijd makkelijk zijn. Je zet de schaal in de oven en je hebt een poosje de handen vrij. Heerlijk.
Ook voor mensen die niet van die spruiteneters zijn, is dit een recept dat vast en zeker een succes. Je kunt in plaats van spuitjes overigens een andere vaste groente kiezen zoals gesneden kool, sperzienbonen, doperwten of een combinatie daarvan. En wil je spruiten een minder grote rol laten spelen in de ovenschotel, snij ze dan in dunne plakjes.
Dit heb je nodig
voor 2-3 personen
500 gram (kip)shoarma
300 gram spruitjes
7-10 mini röstirondjes
1 zakje roomsaus (Maggi)
3 volle eetlepels knoflooksaus
rode shoarmasaus
wokolie
zwarte peper en zout uit de molen
* Verwarm de oven voor op 220 graden.
* maak de spruitjes schoon en verwijder de harde aanzet aan de onderkant. Halveer ze, snij ze in plakjes of hou ze heel.
* Doe de spruitjes in een schaal en giet er zoveel kokend water bij dat ze onder staan.
* Zet de schaal even weg.
* Doe een scheutje wokolie in een koekenpan en bak het shoarmavlees zachtjes aan.
* Vet een ovenschaal lichtjes in. Doe het gare shoarmavlees op de bodem van de schaal.
* Doe een klein beetje olie in de lege koekenpan en doe er de spruitjes in die je in een vergiet hebt afgegoten.
* Bak de spruitjes om en om tot ze beginnen te verkleuren. Breng op smaak met peper en zout uit de molen.
* Doe een scheutje wokolie in een andere pan en bak daarin de röstirondjes om en om goudbruin.
* Maak ondertussen de roomsaus volgens de gebruiksaanwijzing op het pakje, maar let op: neem 200 ml water in plaats van 250 ml. Haal de pan van het vuur en doe er 3 volle eetlepels knoflooksaus bij.
* Doe de spruitjes bij de roomsaus en roer door elkaar.
* Verdeel de spruitjes in roomsaus over het shoarmavlees.
* Leg daar de gebakken röstirondjes op.
* Zet de schaal zonder deksel in de oven.
* Draai de oventemperatuur omlaag naar 200 graden en laat de schaal ongeveer 15-20 minuten in de oven staan tot het gerecht door en door verhit is en de saus sputtert en zachtjes borrelt.
* Haal de schaal uit de oven, garneer met de rode shoarmasaus en dien direct op.